Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ! Двигателят блокира - боксер 16V

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ! Двигателят блокира - боксер 16V

Здравейте колеги. В кофти ситуация съм, вчера както си карам алфичката (146 1.7 боксер 129 коня) се появи зловещо чукане/тракане от двигателя. Предположих, че е от блокирал повдигач, но отидох до един майстор, той чу двигателя и каза, че е лагер на коляновия вал и че е много скъп ремонта и по-добре да си взема друг двигател или направо нова кола. Уви, на връщане от него точно пред блока ми двигателя блокира. Та колеги въпросът ми е какъв двигател би влезнал в коша ( монтьорът дори спомена фиатовски) и горе-долу колко пари би струвал.

Фиатовски няма да влезе, или поне ако не смениш цялата предница. Търси си боксер. А може и да си ремонтираш твоя евентуално, като се видят пораженията.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

От това което пишеш аз първо бих сменил монтьора.А освен боксер друг двигател няма да стане.Какво точно му стана на двигателя?Личното ми мнение е да си разглобиш мотора,да се види какво му е и чак тогава да се мисли какво да се прави.Имах и аз боксер 16клапана и му бяха отишли клапаните.Ако трябваше да слушам "майсторите" трябваше да си хвърля колата.Оправихме я и си я карах още години.Така че най-важното е да намериш човек който найстина разбира от тези коли.

Comment

колега първо кажи от кой град си за да знаем към кои маистор да те запратим във форума има няколко човека които познават доста добре боксерите а аз от личен опит да ти кажа трудно се намират хора които наистина разбират от тези двигатели и пак от личен опит и от собственик на поне 4 боксерови двигателя мога да те успокоя че не е толкова страшно и ремонтите не излизат колкото да си вземеш друг двигател ако си земеш двигател нали трябва и него да го отвориш да видиш как е що е и там едни пари и оп основен и на новия и ще ти излезе 2 пъти по скъпо така че...

От кой град си колега???
        Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

От Ловеч съм. Ходих при Ивелин Йончев и той каза, че ремонта е около 1000 лв . Иначе това за фиатовския го подхвърли един друг.

Comment

Колега махни смело картера. Виж какво е положението вътре (лагери биелни основни), коляновия вал и после ще му мислим. А за друг двигател примерно друг боксер различен от 1,7 с цялата електроника мисля, за кутията не съм сигурен.
            Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
            LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
            Alfa 75 2.0
            EX

Comment

Послушай kolchev, пък и картера се сваля лесно.
              Алфа 145 1.6 тс със светла кожа

Comment

Благодаря колеги Двигателя си имаше проблеми от както я купих, преди 9 години. Клепеше свещи зимата, вкарваше бензин в маслото, лятото пък гореше маслото... така, че дори и да не са големи поразиите от конкретния лагер, двигателя си е за основен ремонт, който струва колкото колата. Също така цялото окачване и съединителя, цял комплект заради вече меките пружини, са за смяна. Реших, че няма смисъл да я оправям и тия дни ще я карам на моргата...

Comment

Колега,пускай я на части тука във форума,ще вземеш повече пари от моргата.
                  Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Колега, съветът е добър, но нямам нито гараж, нито двор където да я държа, а и от моргата предложиха 1000лв .

Comment

Давай я,1000лв.е добра цена!!
                      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                      Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                      Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Working...
                      X